Fa'agasologa o le gaosiga o le polyethylene film

+ PE gaosiga-1

Polyethylene (PE) ata o se mea manifinifi, fetuutuunai mea e faia mai le polyethylene polymer lea e faʻaaogaina lautele mo le afifiina, puipuiga, ma isi faʻaoga.O le gaosiga o le polyethylene film e mafai ona vaevaeina lautele i ni vaega:

 

  1. Resin gaosiga: O le laasaga muamua i le gaosiga o le gaosiga o le gaosia o mea mata, o se ituaiga o polyethylene resin.E faia lenei mea e ala i le polymerization, o se vailaʻau faʻasolosolo e fausia ai filifili uumi o mole mole polymer mai monomers pei ole ethylene.Ona fa'apalapala lea o le resini, fa'agogo, ma teu mo le fa'agasolo atili.

 

  1. Extrusion: O le isi laasaga o le liua lea o le resini i se ata tifaga.E faia lenei mea e ala i le pasi atu o le resini e ala i se extruder, o se masini e liusuavai ai le resini ma faʻamalosi i totonu o se tamai avanoa e taʻua o le mate.O le resini liusuavai e malulu ma faʻamalosi aʻo faʻauluina, e fai ai se laupepa faʻaauau o ata tifaga.

 

  1. Fa'alili ma fa'alili: A mae'a ona fa'ate'a ese le ata, fa'alili i lalo i le vevela o le potu ma fa'ama'a i luga o se lola.O le ata e mafai ona faʻalauteleina ma faʻataʻitaʻiina i le taimi o lenei faagasologa, lea e faʻaleleia ai ana mea faʻainisinia ma faʻaleleia atili ai.

 

  1. Calendering: O le ata e mafai ona faʻagasolo atili e ala i se faʻagasologa e taʻua o le calendering, lea e pasi atu ai i se seti o uila vevela e fausia ai se mea lamolemole ma iila.

 

  1. Lamination: O le ata e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi mea e fausia ai se fausaga faʻapipiʻi.E masani ona faia lenei mea e ala i le faʻaogaina o se faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le va o le lua pe sili atu foʻi o ata tifaga, lea e maua ai le faʻaleleia atili o pa puipui ma faʻaleleia le faʻatinoga o le oloa mulimuli.

 

  1. Lomitusi ma tipiina: O le ata tifaga mulimuli e mafai ona lolomi ma mamanu manaʻomia poʻo ata, ona tipi lea i le tele ma foliga mo faʻaoga patino.

 

O nei laʻasaga e mafai ona fesuisuiaʻi e faʻatatau i mea e manaʻomia ma faʻaoga faʻaaogaina o le polyethylene film, ae o le faʻagasologa masani e tumau pea.

 


Taimi meli: Mati-04-2023